Catedrala Episcopală din Huşi s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei care au participat la Concertul traditional de colinde al Episcopiei Huşilor, intitulat “Bun eşti, Doamne, bun!”.

Evenimentul a adus în faţa publicului două formaţii corale: Grupul psaltic “Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi”, dirijat de Vlad Cosmin Mironescu, şi Corul “Dignus est” al preoţilor din Episcopia Huşilor, dirijat de părintele Adrian Buimac.

De asemenea, o apariţie surpriză, foarte apreciată de toţi cei prezenţi, a fost solista de muzică populară Raluca Radu.

Colindele, în interpretarea lor psaltică, corală si populară, au transmis o stare deosebit de înălţătoare, aidoma celei din seara de Ajun, după cum s-a exprimat şi Părintele Episcop Ignatie: “bănuiesc că și dumneavoastră ați trăit la fel de intens această alăturare, această aducere a noastră în ambianța de taină, de multă lumină și de foarte multă bucurie a sărbătorii Nașterii Fiul lui Dumnezeu, a venirii Iubirii însăși aici în lume.  Dacă noi am reuși să facem la fel de bine și de competent aceste inserții de veșnicie în timpul nostru, așa cum au reușit cei pe care i-ați auzit, cred că timpul nostru, vremea aceasta pe care Dumnezeu ne-a dat-o pe pământ, ar trece mult mai minunat, mult mai frumos”.

Concertul de colinde “Bun eşti, Doamne, bun!” a fost primul din cele organizate de Episcopia Huşilor în acest an. Pe data de 16 decembrie, de la ora 16.00, la Sala Polivalentă (Sala Sporturilor) din Vaslui, interpretul Ştefan Hruşcă va susţine concertul intitulat “Deschide uşa, creştine!”, iar pe data de 23 decembrie, de la ora 18.00, la Catedrala Episcopală din Huşi va cânta Corala “Fantasia” din Vaslui.

Articolul precedentJuniorii 1 de la LPS Vaslui merg la turneul valoare
Articolul următorPolițiștii vasluieni, cu ochii pe comercianții de artificii