Primăria Vaslui a încheiat anul 2018 cu un excedent bugetar. Primarul Vasile Pavăl preconizează că acesta va fi mai mare decât cel înregistrat în 2017, care s-a cifrat la peste 7 milioane de lei.

Două investiții programate în anul 2018 nu a fost finalizate, ducând la acest excedent bugetar. Este vorba de noul bazar şi amenajarea unui parc situat în zona centrală, în apropierea sinagogii din municipiul reşedinţă.

”Voi prezenta în viitoarea ședinţă a Consiliului Local bilanţul la 31 decembrie 2018 şi atunci vom analiza exact situaţia. Am rămas cu acest excedent din motive obiective, iar principala cauză este nerealizarea de către constructori sau prestatorii de servicii a lucrărilor stabilite pentru anul 2018. Toate, adunate la un loc, au dus la acest excedent. Cea mai mare sumă provine din dezvoltare, dar există şi pe partea de funcţionare câteva sume necheltuite. Aşa cum spune legea, acest excedent se duce obligatoriu pe cheltuieli de dezvoltare şi va întregi suma deja preconizată pentru acest capitol, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi”, a declarat Vasile Pavăl.

Primarul municipiului Vaslui a subliniat că anul 2019 va fi unul foarte important din punct de vedere al investiţiilor, urmând să fie derulate proiecte în valoare de aproximativ 240 de milioane de lei.

Articolul precedentPrimăria Vaslui marchează Mica Unire cu un spectacol artistic
Articolul următorElevii nu vor învăța vineri, 25 ianuarie. Școlile închise prin ordin de ministru