La 24 de ore după arestarea bârlădeanului care se presupune că a dat buzna peste familia fostei iubite și i-a bătut cu un ciocan, reporterii noștri au reușit să afle detalii despre cum s-a desfășurat incidentul. Declarații șocante, făcute de victimă, de pe patul de spital, arată cum totul a fost premeditat și bine pus la punct de militarul bârlădean.

Fapta abominabilă care se presupune că a fost comisă de Tiberiu Leonte, militar la UM 01458 din localitate, care a șocat întreaga comunitate din Trestiana și Bârlad, a lăsat urme grele pe familia care a căzut sub ploaia de lovituri de ciocan a bărbatului în vârstă de 33 de ani. Toți cei trei membri ai familiei sunt acum pe paturile a trei spitale: cei doi soți la unități medicale din Iași, iar tânăra de 32 de ani, la secția de Chirurgie din Bârlad.

Victima, amenințată constant de militar

În noaptea atacului, Tiberiu L., a sunat de mai multe ori pe telefonul victimei și i-a dat mai multe mesaje prin care îi cerea să se împace cu el, în caz contrar „dacă nu vei fi cu mine, vom fi morți amândoi”. Bărbatul nu voia să accepte despărțirea de fosta iubită, care a rupt relația cu el în momentul în care a aflat că, în paralel, acesta mai avea o relație.

Cu circa două ore înainte de atac, Tiberiu L. a sunat-o pe fosta prietenă și i-a cerut din nou să se împace, în caz contrar va veni după ea. Apelul video pe care l-a efectuat către tânăra de 32 de ani, ilustra pe fundal încă două persoane de gen masculin și pe care Tiberiu L. îi numea „tovarășii lui” cu care va veni să-i „termine” pe toți dacă nu se mai gândește.

S-a luptat cu agresorul și a reușit să-l dezarmeze

Tânăra susține că, de fapt, Tiberiu L. s-a asigurat că nu sunt acasă copiii și astfel s-a gândit că este momentul potrivit să atace. Ceea ce a și făcut două ore mai târziu.

În momentul atacului, victima în vârstă de 32 de ani dormea și s-a trezit auzind zgomot în curtea casei. În momentul în care a privit pe geam a văzut în curtea casei o siluetă care umbla haotic și era foarte agitată. Imediat, a auzit țipetele mamei sale care era lovită și a sărit în apărarea acesteia.

Se pare că primul lovit, a fost tatăl tinerei, bărbatul fiind doborât la pământ cu lovituri de ciocan în momentul în care a ieșit afară pentru vedea ce se întâmplă.

Tânăra de 32 de ani a fost și ea lovită cu ciocanul, a căzut și susține că militarul a continuat s-o lovească pe femeia de 58 de ani. S-a ridicat și practic s-a luptat cu el, reușind să-l deposedeze de ciocan, ba chiar l-a și lovit după care a fugit după ajutor, refugiindu-se la o vecină de unde a sunat la 112.

Tânăra respinge speculațiile potrivit cărora militarul i-ar fi cumpărat un autoturism

„Nu mi-a cumpărat el nimic. Mașina nu e una foarte scumpă și am cumpărat-o din banii mei plus ajutor de la frații mei plecați în afara țării. Pot dovedi oricând acest lucru. S-a mai speculat că din cauza lui am divorțat sau că el ar avea vreo legătură cu acest aspect, lucru total neadevărat”, a precizat tânăra în vârstă de 32 de ani.

Victima se teme în continuare de agresor, chiar dacă acesta e arestat

„În câteva zile voi ieși din spital și va trebui să merg acasă. Mi-e teamă, pentru că mi-a zis de multe ori că are cunoștințe care îmi pot face felul. Are prieteni sau neamuri prin afară, cu care m-a amenințat de foarte multe ori”, a mai spus tânăra.

Deși în presă s-a vehiculat că în casă au intrat trei persoane, victima spune că a fost numai Tiberiu L., care chiar dacă era mascat, l-a recunoscut după voce și i-a văzut și fața. Procurorii fac cercetări pentru a se stabili dacă și cei doi bărbați care erau cu agresorul în momentul apelului video, au vreo legătură cu acest caz.

Tiberiu Leonte a primit luni mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor și violare de domiciliu. În funcție de rezultatul cercetărilor, acuzațiile se pot extinde în funcție de încadrarea faptelor.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cuprinsă între 7 și 15 ani de închisoare.

Articolul precedentA început bacul!
Articolul următorPolițiștii au demarat o campanie de prevenire a violenței domestice