Fantasia a avut onoarea să fie prezentă la Festivitatea de premiere a unităților de învățământ declarate câștigătoarea în competiția ”Școală Europeană”.

Corala vasluiană a dechis evenimentul, după care a fost reinvitată pe scena de la Palatul Parlamentului din București, pentru a interpreta alte trei piese.

Nella Fantasia, Bohemian Rhapsody și Sări Mândra au fost melodiile care au încântat asistența, fetele dirijate de profesorul Vasile Negură fiind răsplătite cu ropote de aplauze.

”A fost o experiență fantastică pentru Fantasia. Am avut o reacție favorabilă din partea doamnei ministru, care a venit imediat după momentul nostru să le felicite personal pe fete și pe mine. E mândrie pentru corală să fie în fața unui public și a unei audiențe de excepție. Mulțumim conducerii Inspectoratului Școlar Județean, personal doamnei inspector general, profesor Gabriela Plăcintă, că ne-a oferit prilejul să fim părtași la un asemenea eveniment”, a spus profesorul Vasile Negură.

De altfel, Vasluiul a fost la loc de frunte în competiția ”Școală Europeană”. Trei unități școlare s-au regăsit în top 15.

Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui a câștigat competiția, clasându-se pe primul loc.

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a ocupat locul 3, iar Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși se află pe locul 12.

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a obținut acest titlu pentru a șasea oară consecutiv, participând cu succes încă de la prima ediție, în 2004.

Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui este la al patrulea certificat, iar Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși se află la prima participare și primul titlu de „Școală Europeană”.

Pe lângă certificat, cele trei unități de învățământ au primit și un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotarea unităților.

Articolul precedentPolițiștii au demarat o campanie de prevenire a violenței domestice
Articolul următorO mașină a intrat în gardul Secției de Boli Infecțioase. FOTO&VIDEO