Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Vaslui, fiul unui preot, a fost urmărit de polițiștii ieșeni în trafic și după o urmărire ca-n filme, a fost scos din autoturism și încătușat. Totul din cauză că tânărul n-a vrut să oprească la semnalul polițiștilor.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, când polițiștii de la Biroul Rutier Iași se aflau într-o misiune de verificare și supraveghere a traficului rutier.

În momentul în carea agenții i-au făcut semn unui șofer care conducea un autoturism marca BMW să tragă pe dreapta și au văzut că acesta nu se conformează, au pornit în urmărirea lui. Tânărul din județul Vaslui, a condus cu viteză printre blocurile din cartierul Cantemir cu peste 130 de km/h. Polițiștii de la Biroul Rutier au solicitat prin stație ajutorul colegilor de la Secția nr.4 și au reușit să-l blocheze pe fugar după ce l-au blocat pe o stradă lăturalnică, la cca 5 km de locul de unde a refuzat să oprească.

Tânărul, Justinian Zlat, a fost condus la secție, unde în urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Mai mult, după testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv rezultând o valoare de 0,40 mg/l aclcool pur în aerul expirat.

Fiul de preot s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis de circulație și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.