Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, petrecut astăzi pe Drumul European 581, pe raza comunei Banca din județul Vaslui, în urma căruia nu au rezultat victime, insă unul dintre conducători a fost la un pas de moarte, după ce s-a răsturnat în decor.

Unul dintre autovehiculele implicate în accident s-a răsturnat la marginea drumului și a căzut pe cupolă, pe marginea betonată a unui canal colector.

Apelul la 112 a fost efectuat de participanții la trafic, după ce au observat că în mașina înmatriculată în județul Iași nu se află nimeni și au vrut să se asigure că șoferul nu se află înecat în apa din canalul colector.

Echipajele de salvatori sosite la fața locului nu au găsit nici o victimă la locul accidentului. Numai norocul a făcut ca șoferul autoturismului cu numere de Iași să scape cu viață, având în vedere că între scaunul din stânga și cupola turtită de marginea betonată, spațiul rămas a fost foarte mic, respectivul fiind la un pas să fie strivit.

Imediat după, au aflat că ambii conducători s-au deplasat la Poliție pentru a declara accidentul.

„Au fost implicate două autoturisme, dintre care unul răsturnat pe cupolă. La locul accidentului, Detașamentul de pompieri Bârlad a deplasat două autospeciale, o ambulanță EPA și o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare.

La fața locului au fost găsite cele două autoturisme implicate în accident, dar nu și conducătorii auto. De altfel, nu a fost găsită nicio victimă. Ulterior s-a aflat că cei doi conducători auto s-au deplasat la Poliție pentru a da declarații. Cercetările sunt efectuate de către instituțiile competente”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

În cauză se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările care au dus la producerea accidentului.