Adelina Alicia Mihai, alături de Mihai Hondru și primarul Vasile Pavăl

Adelina Alicia Mihai, campioană europeană și medaliată cu aur la Cupa Mondială la taekwon-do, și Andrei Mihăiță Micu, multiplu campion național la aruncarea ciocanului, au cules laurii ediţiei din acest an a Galei Sportului Vasluian, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST).

Sala de festivități a Centrului de Afaceri Vaslui a fost aproape plină pentru Gala Sportului Vasluian, în cadrul căreia cei mai merituoşi sportivi au fost răsplătiţi cu diplome, trofee şi premii în bani.

La disciplinele olimpice, în topul anului 2018, pe locul 3 s-au clasat gimnastele Amalia Puflea și Daniela Trică, medaliate la Campionatul Național de junioare și componente ale lotului național. Cele două sportive sunt de la CSȘ Bârlad și sunt pregătite de profesorii Ana Maria și Liviu Iordache.

Pe locul 2 s-a situat atleta Cristina Balaur, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, pregătită de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos.

Vasluianca este multiplă campioană națională, probele favorite fiind 1.500 m și 3.000 m.

Titlul de sportivul anului a fost obţinut de Andrei Mihăiță Micu, pregătit de profesorul Laurențiu Maxim. Aruncătorul de la CS ”Viitorul” Vaslui este multiplu campion naţional și medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic și Cupa Europei de aruncări lungi, pe echipe.

Organizatorii au ţinut să-i evidenţieze şi pe Georgiana Mititelu, care a obținut bronzul la Naționalele de lupte libere, Andreea Păuc, campioană la lupte libere, ambele fiind sportivi la CS ”Viitorul” Vaslui.

De asemenea, Andrei Chiriac (taekwon-do), Lascăr Rotaru (lupte libere), Radu Huhulea (lupte libere) și Alexandru Vrabie (atletism) au completat tabloul sportivilor evidențiați în cadrul galei.

La sporturile neolimpice, podiumul aparţine aproape în totalitate CS ”Liga de Est” Vaslui, care a adus numeroase medalii din competiţiile internaţionale.

Podiumul a fost început de Andreea Brânză, de la CS ”Defender” Vaslui, campioană mondială și națională la kempo. Ea este pregătită de Doru Hapiuc.

Locul doi îi aparţine lui Mircea Hondru, campion european la taekwon-do și medaliat cu bronz la Cupa Mondială.

Titlul de sportivul anului i-a fost atribuit Adelinei Alicia Mihai, de la CS ”Liga de Est” Vaslui, campioană europeană la taekwon-do și medaliată cu aur la Cupa Mondială. Ea este pregătită de Mihai Hondru.

Rezultate remarcabile în acest an au mai înregistrat Ștefan Toma (taekwon-do), Georgian Manea (taekwon-do), Andrei Ionuț Chiriac (taekwon-do), Iustin Costea (kempo), Alexandru Filip (taekwon-do), Ștefan Frățian (taekwon-do).

GALERIE FOTO

Andrei Micu și prof.Laurențiu Maxim
Andreea Brânză
prof.Viorica Pintilie și Cristina Balaur

Mircea Hondru

Articolul precedentComuna Șuletea a primit ajutor de la Guvernul Dăncilă: a stins un litigiu de 17 miliarde lei vechi!
Articolul următorEpiscopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun