O lucrare făcută de mântuială a fost la un pas să trimită la spital o femeie din Bârlad, după ce a căzut cu un picior într-o groapă săpată  și apoi neacoperită corespunzător cu prundiș. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază.

Bârlădeanca, se deplasa pe porțiunea de drum ce leagă Piața Sf. Ilie de zona școlii nr.5 și la un moment dat, când a pășit pe trotuar în dreptul unui canal, a simțit cum îi fuge piciorul, scufundându-se într-o groapă. Femeia susține că acolo nu era nici o groapă înainte să pășească ci doar un amestec de nisip cu pietre.

„Acum ceva timp în urmă, au venit cei de la canalizare și au spart trotuarul, la capătul gangului cum vii dinspre Piață, la trecerea de pietoni. Au pus prundiș. Chestia e, că astăzi (n.r – 19 iunie) am călcat pe prundișul ăla și am avut surpriza să mi se scufunde piciorul până la genunchi. M-am lovit la ambele picioare, fiindcă gravitația funcționează și am aterizat într-un genunchi, în timp ce celălalt picior se odihnea în groapă. Am avut noroc, că nu mi l-am rupt”, precizează femeia din Bârlad.

Situații de genul celei semnalate în zona Pieței Sf. Ilie sunt multiple în municipiul Bârlad. În multe dintre locurile unde s-a intervenit pentru lucrări de remediere a avariilor celor de la Aquavas, DelGaz Grid sau alte companii care au rețele subterane, legea spune că trotuarul sau carosabilul ar fi trebuit readus la starea inițială. De cele mai multe ori se toarnă un amestec de nisip cu piatră, se motivează ca fiind lucrare provizorie și rămâne în stadiul respectiv ani de zile.

Deși aceste aspecte țin de competența Primăriei Bârlad, nimeni n-a fost să verifice dacă într-adevăr se și respectă normele legale. Domeniul public, în viziunea unor anumiți funcționari, este doar atunci când în astfel de situații sunt prinși contribuabilii și amendați regulamentar.

Articolul precedentLocalitățile din județul Vaslui fără energie electrică în perioada 24 – 26 iunie
Articolul următorBărbatul din Huși care a devenit femeie și e fotomodel în Spania! Lupta pe care o duce cu Statul Român!