Peste 100 de elevi de la clasele I și a II-a, din zona Vasluiului, au participat la competiția atletică ”Vreau să fiu și eu campion”.

Aceștia provin de la școlile ”Constantin Parfene”, ”Dimitrie Cantemir” și ”Alexandra Nechita” din Vaslui, Solești, Lipovăț, Poienești și Oprișița.

Copiii, fete și băieți, au concurat la două probe: 40 m viteză și 200 m rezistență, însă au fost testați și la săritura în lungime de pe loc.

”Ne-am bucurat de vreme bună și de o participare mulțumitoare, pentru prima ediție. Din fericire, am avut copii cu potențial pentru atletism. Cu siguranță, ei se vor regăsi la liceul nostru în viitorul apropiat”, a spus profesoara Doina Crețu, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, inițiatoarea proiectului, alături de profesorul Dragoș Hăulică.

”Concursul este susținut de Federația Română de Atletism, iar obiectivul nostru este revigorarea atletismului la nivel de Vaslui. Sunt mulți copii, care și-ar dori să facă performanță, însă nu cunosc prea multe despre atletism. Mulți credeau că se plătește o anumită taxă, însă precizez că totul este gratuit”, a completat profesorul Hăulică.

Toți participanții au primit dulciuri, iar ocupanții primelor trei locuri au mai primit diplome și medalii.

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentDerby cu multe goluri la Under 19
Articolul următorUn căruțaș beat criță a provocat un accident la Râșești