Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a uimit o țară întreagă, prin lecția de patriotism predată în ajunul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Astăzi, toate unitățile școlare din județ au îmbrăcat straie de sărbătoare. Cei peste 60 de mii de elevi și preșcolari au lăsat deoparte uniformele, îmbrăcând ceea ce are mai frumos poporul român: costumul popular.

Aceștia au ținut să arate respectul față de valorile naționale, inițiind sute de manifestări, care au oferit o emulație unică în sistemul educațional românesc.

”În toate unitățile școlare din județul Vaslui, într-o mobilizare fără precedent, s-a predat cea mai frumoasă lecție de patriotism. Cu mic, cu mare, de la prichindeii de la Grădinițe, elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și cadrele didactice, directorii și inspectorii, îmbrăcați în straie populare, trăim cel mai puternic sentiment de mândrie și identitate națională. Cu toții, trăim emoții devastatoare, trăiri unice, ascultând pe minunații noștri copii cât de frumos se exprimă în programele artistice pregătite cu multă minuțiozitate de colegii noștri. Parcă niciodată școlile nu au fost atât de frumoase și de pline de viață. Sunt mândră de tot ce se întâmplă în școli, de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Tot ce-i românesc rămâne! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui, inițiatoare campaniei de civism patriotic.

Peste o mie de manifestări au fost organizate în unitățile de învățământ vasluiene, menite să marcheze Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri.

GALERIE FOTO

Articolul precedentGALERIE FOTO: Au dat uniformele școlare pe hainele pe care le purtau străbunicii
Articolul următorCSM Vaslui iernează pe primul loc