Cei opt elevi din județul Vaslui, care au obținut media 10 la examenele naționale, au fost premiați de Ministerul Educației, în prezența autorităților locale. Printre elevi s-a aflat și o fată din Stănilești, care a ținut să precizeze că și în mediul rural se face educație de calitate.

Dintre cei opt elevi premiați, doar o singură elevă a obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Andreea Georgiana Popa este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui și proaspăt admisă la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași. Vasluianca a avut și un mesaj pentru colegii mai tineri, care au obținut 10 la evaluarea națională.

Andreea Georgiana Popa, absolventa LMK

”Chiar mă mândresc că sunt singura din județ care am obținut 10 la examenul de bacalaureat. Am muncit mult, indiferent de ce s-ar putea crede. Trebuie să muncești, ca să ai asemenea performanțe. Acest lucru le cer și celor care au absolvit gimnaziul, pentru a lua 10 la bac. Trebuie să învățați și dacă vă doriți, puteți. Chiar dacă vă puneți ținta 10, încercați să luați și mai mult. Să treceți peste acest prag. Contează. O să vă ajute foarte mult. O să realizați că la facultate, dacă nu știți unde vă este locul, o să fie greu. Acum vreți să fiți de toate, însă în timp vă schimbați și o să știți care vă e locul. Trebuie să încercați mereu să vă întreceți pe voi”, a declarat Andreea Georgiana Popa, absolventa LMK.

Printre elevii cu 10 la Evaluarea Națională se regăsește și o fată din mediul rural. Denisa Valentina Aeloaiei este absolventă a Școlii Gimnaziale din Stănilești și proaspăt admisă la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși. Ea a ținut să precizeze că educație de calitate se face și la țară. Important e să existe voință.

Denisa Valentina Aeloaiei este absolventă a Școlii Gimnaziale din Stănilești

”Și în mediul rural se învață. Acolo, deși economia nu e foarte bună, sunt profesori care pot face din copii adevărați elevi, de nota 10. Mulțumesc tuturor profesorilor care m-au susținut și care au spus că, deși mă aflu într-un sat, pot face de toate. Mulțumesc părinților care m-au susținut în tot ceea ce am făcut. Deși am căzut, ei m-au ridicat”, a precizat eleva de 10 de la Stănilești.

La eveniment a fost prezent primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, care a înmânat fiecărui elev câte un buchet cu flori.

”Sunt convins că veți merge mai departe. Nu vă opriți aici, iar drumul să vă fie lin și întins. Asta înseamnă în continuare multă muncă, multă responsabilitate. Sunt convins că veți face acest lucru și sunt convins că veți emana multă energie pozitivă la cei din jur, la cei care vă vor călăuzi pașii. Succes! Vă urmărim, chiar dacă vreți sau nu acest lucru. Ne mândrim că ați trecut  prin școala vasluiană și sunt convins că profesorii vă vor aștepta la întâlnirile de promoție”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Șefa învățământului vasluian, Gabriela Plăcintă, le-a urat copiilor mult succes în continuare, iar performanțele obținute la examenele naționale să nu reprezinte o povară, ci o țintă pe care să o atingă cu fiecare etapă parcursă în viață.

”Voi nu trebuie să fiți stresați că neapărat în fiecare zi trebuie să luați 10. Trebuie să vă mențineți acolo sus, să ascultați părinții, pe profesori și să vă croiți un drum frumos în viață. Este cred cel mai important lucru”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Elevii cu 10 la Evaluare au primit câte 1.000 de lei, iar eleva cu 10 la bacalaureat a primit un plic cu 3.000 lei.

”Sunt deosebit de onorat să particip la astfel de eveniment. Am ținut în mode deosebit să fiu prezent astăzi aici, întrucât lucrurile frumoase începe să se petreacă din ce în ce mai des la nivel de județ. Aceste lucruri nu sunt numai frumoase, ci și benefice pentru comunitate, pentru că acești copii, prin munca pe care au depus-o, alături de profesori și părinți, reprezintă viitorul nostru. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, vreau să vă asigur de tot sprijinul nostru și ori de câte ori întâmpinați o problemă, nu ezitați să ne contactați”, a completat prefectul Eduard-Andrei Popica.

În afară de Andreea Georgiana Popa și Denisa Valentina Aeloaiei, au mai fost recompensați Ana Stoleriu (Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad), Răzvan Andrei Grecu (Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși), Adelina Paula Petrea (Școala ”Anastasie Panu” Huși), Parascheva Roșu (LMK), Iasmina Andreea Angheluță (Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui) și Paula Bianca Dobândă (Școala ”Vasile Alecsandri” Vaslui).

Articolul precedentMisterul mirosului de la Bârlad a fost elucidat: dejecții de la fermele de păsări din Zorleni
Articolul următorRuginoasa s-a mutat la Vaslui