Oamenii nu mai suportă situația și cer ajutorul autorităților

Peste 50 de familii dintr-un cartier din localitatea Lipovăț trăiesc un adevărat coșmar, din cauza unor câini adunați de o femeie într-o casă situată în zona Cantonului Silvic, numită de localnici ”La Căpriana”.

Patrupedele aparțin unui ONG, care îi strânge pentru a fi trimiși în străinătate. Numai că animalele flămânde au început să atace oamenii sau să le mănânce păsările din gospodării.

Oamenii care au locuințe în zonă au semnat o petiție, pe care au trimisă către autorități, în speranța că vor lua măsuri, pentru a închide padocul, care funcționează ilegal.

Haita atacă zilnic gospodăriile localnicilor
În prezent, padocul adăpostește 50 de câini
Locul unde se regăsesc adăpostiții câinii

“E strigător la cer. Am înștiințat toate autoritățile. Oamenii aceia nu mai au liniște. Nici pe stradă nu mai pot merge. Au atacat un bătrân, iar unei familii i-au mâncat aproape toate păsările. Nu mai vorbim de mirosul insuportabil. Un alt cetățean nu poate să-și mai strângă recolta. Nu mai acceptăm situația”, a spus Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.

 

Memoriu la autorități

 

Prin memoriu, cele 50 de familii din Lipovăț cer autorităților închiderea padocului ilegal sau mutarea lui în afara localității.

“Locuitorii din comuna Lipovăț, cartierul Canton Silvic, vă aducem la cunoștință faptul că la proprietatea Tudorache Gabriela, nou cumpărată au apărut peste noapte aproximativ 50 de câini. Aceștia produc un zgomot infernal, lătrând și schelălăind toată ziua și toată noaptea, cât și un miros de nesuportat. De asemenea, au devenit un pericol pentru cetățeni, ieșind în DJ 245A și umblând prin curțile și grădinile oamenilor, mâncându-le păsările. Nu cunoaste nimeni nimic în legătură cu aducerea acestor animale, nici măcar autoritățile locale. Zona în care au fost stabiliți acești câini este cea mai frumoasă și atrăgătoare zonă din comuna Lipovăț. Mulți dintre noi am făcut economii și împrumuturi pentru o bucată de pământ, să construim o casă în această zonă, și acum uitați-vă ce nenorocire s-a abătut peste locuitorii acestei zone. În asemenea zgomot și miros și în asemenea pericol pentru oameni și pentru păsări, viața noastră a devenit un calvar. Rugăm luați măsuri ca aceia care au adus aceste animale și au distrus confortul și viața liniștită a locuitorilor acestui cartier să meargă și să le îngrijească în zonă nelocuită”, scriu locuitorii din Lipovăț.

Reclamația a ajuns și la prefectul Eduard Popica, de la care se așteaptă o rezolvare imediată.

Articolul precedentVasluieni convocați la loturile naționale
Articolul următorPompierul bârlădean, Marius Obreja, înmormântat cu onoruri militare