De sâmbătă, 13 octombrie, se dă startul celei de a zecea ediții a turneului de promovare a handbalului în mediul rural.

Prima locație va fi Huși, în sala de sport a Colegiului Național ”Cuza Vodă”, unde timp de două zile, școlile din zonă vor concura atât la băieți, cât și la fete.

Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST), și se intitulează ”Handbalul în școlile de la sate”.

”Este o ediție jubiliară, dedicată Centenarului Marii Uniri. Ne dorim să descoperim noi talente, fiindcă în ultimii ani au fost aduși mulți elevi de perspectivă din mediul rural către echipele de juniori de la liceul nostru”, a mai spus profesorul Liviu Gugleș, inițiatorul proiectului.

Echipele înscrise în competiție vor primi din partea organizatorilor diplome, trofee și câte o minge. Cei care se vor evidenția vor fi recompensați cu diplome individuale, dar și cu șansa de a fi cooptați în marea familie a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, pentru a fi inițiați în sportul de performanță.

Proiectul este derulat de Asociația Județeană de Handbal Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, LPS Vaslui, prin catedra de handbal, și DJST Vaslui.

Articolul precedentEducația, subiect de discuție pentru elevii Școlii ”Elena Cuza” Vaslui
Articolul următorÎn Teleorman se scot morții la vot, la Bârlad li se urează „La mulți ani!”