Patroni şi angajaţi din industria HoReCa au anunțat că vor organiza duminică, 7 Martie – începând cu ora 10:00, un protest în centrul municipiului Bârlad împotriva deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 5 Martie a.c., conform căreia care s-a suspendat printre altele, activitatea restaurantelor, barurilor și cafenelelor timp de două săptămâni, din cauza incidenței de peste 3% la mia de locuitori a infectării cu SARS-COV-2.

 

Operatorii din cadrul HoReCa au oprit activitatea începând cu data de 6 Martie și vor fi nevoiți să țină localurile închise până pe 19 martie. Majoritatea celor care activează în acest domeniu spun că autoritățile nu țin cont deloc de faptul că aceste închideri repetate nu fac decât să destabilizeze la maximum societățile comerciale care administrează aceste afaceri.

Reamintim că în ședința din 5 Martie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 3 localități din județ, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3% la mia de locuitori. Bârladul, comunele Pogonești și Tutova, sunt localitățile care se află sub incidența acestor măsuri restrictive, până pe data de 19 Martie 2021.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Vaslui