Astăzi, la Bârlad, începând cu ora 10:00, reprezentanții Horeca au ieșit să protesteze împotriva deciziei din data de 5 Martie a.c. a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, prin care activitatea acestora a fost suspendată timp de două săptămâni din cauza incidentei de peste 3% la mia de locuitori a infectării cu virusul Covid-19.

Imagine Patronii de restaurante, însoțiți și de angajați, au protestat pașnic timp de o oră, nefiind înregistrate incidente.ImagineDupă protest, patronii de restaurante au fost chemați de primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, la o discuție în sediul instituției.

Aici, reprezentanții Horeca, au dialogat și cu senatorul Iulian Bîca, cerându-i acestuia să îi ajute în demersul de a contesta decizia și cererea revizuirii acesteia de către CJSU Vaslui.ImagineProtestatarii contestă indicele de incidență datorită căruia s-a luat decizia suspendării activității, acuzând CJSU Vaslui de lipsă de transparență și că procentul de peste 3% la mia de locuitori a fost înregistrat în doar o singură zi, altfel că media după care s-ar face calculele privitoare la rata de infectare în rândul populației a fost interpretată în mod eronat.

Reprezentanții Horeca Bârlad și-au manifestat intenția de a merge la București pentru a solicita o întrevedere cu premierul României.

De asemenea, patronii de restaurante, baruri și cafenele din Bârlad, fac apel la toți reprezentanții Horeca din zona Moldovei să li se alăture la demersuri.

Sursa: Realitatea de Vaslui