Jandarmii vasluieni au acționat în sprijinul pădurarului de la Leoști, comuna Tătărăni, pentru prinderea a doi hoți de lemne din pădurea Berbeceni.

Aflându-se în serviciul de patrulare, pădurarul a surprins două persoane de sex masculin tăind lemne în mod ilegal.

În urma somațiilor acestuia, cele două persoane nu s-au supus, devenind agresive și încercând să îl lovească cu o toporișcă, moment în care lucrătorul silvic a făcut uz de arma din dotare în plan vertical.

”Jandarmii, care au intervenit în scurt timp la fața loculu, au imobilizat cele două persoane, și au constatat că se numesc D.R.M. în vârstă de 27 de ani și A.S, de 42 de ani, ambii domiciliați în satul Crețești, comuna Crețești. Celor în cauză li se vor întocmi acte procedurale de către organele judiciare”, a spus Sorin Niță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Având în vedere amploarea pe care a luat-o la nivel naţional fenomenul defrişărilor şi tăierilor ilegale de arbori, jandarmii vasluieni în cooperare cu celelalte instituţii vor acţiona pentru contracararea acestei categorii de fapte care au impact deosebit de grav asupra ecosistemului.

Articolul precedentAccident spectaculos la Hălărești: un autoturism a rupt un stâlp de electricitate
Articolul următorEmil Racoviță va fi omagiat la Vaslui