Polițiștii locali din Bârlad au fost protagoniștii unor scene greu de imaginat, după ce, în Ajunul Crăciunului, au încercat să rețină un bărbat care nu purta mască de protecție. Incidentul s-a petrecut în Piața Centrală din municipiu.

Pe filmare apare un bărbat care țipă și strigă după ajutor în timp ce polițiștii locali încearcă să-l rețină și să-l ducă la sediu pentru identificare și aplicarea unei sancțiuni contravenționale. Imediat, alți bărbați sar în apărarea acestuia, iar polițiștii locali sunt loviți și vizibil copleșiți.

În imagini apare un tânăr care ţipă ca din gură de şarpe în timp ce doi poliţişti locali încercau să-l imobilizeze, pe motiv că nu purta masca de protecţie. Câţiva localnici i-au sărit în ajutor bărbatului. Doi dintre aceștia au izbit de perete un polițist local, în timp ce colegul acestuia a fost lovit cuc apul în gură chiar de către tânărul reținut.

În cele din urmă, bărbatul care nu purta mască a fost reținut și dus la autospeciala poliției.

„Este uluitor că oamenii se solidarizează cu cei care încălcă legea și astfel se ajung la agresiuni împotriva celor care aplică legea. Polițiștii locali agresați au depus deja plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru ultraj, fiind deja audiați de procurorul care investighează acest caz. Urmează ca pe baza probelor cei vinovați să fie identificați și să fie audiați, pentru a se lua măsurile legale.”, a precizat col.(r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

Sursa: Realitatea de Vaslui