În perioada 8 mai – 12 iunie 2019, Serviciul de Probațiune Vaslui  în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui  a derulat programul de reintegrare socială ”Prevenirea Secundară și Terțiară a Recidivei” ce are ca scop creșterea gradului de siguranță comunitară în județul Vaslui, creșterea calității procesului de reintegrare socială a persoanelor aflate în executarea unei sancțiuni/pedepse neprivative de libertate și diminuarea riscului de recidivă la persoanele care execută sancțiuni/pedepse neprivative de libertate și care locuiesc în județul Vaslui.

Programul s-a derulat cu două grupe de beneficiari, cu vârste cuprinse între 19 – 56 de ani, și care au fost condamnați la o pedeapsă neprivativă de libertate pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență și se află în evidența  Serviciului de Probațiune Vaslui.

Au parcurs acest program 41 de beneficiari. La inițiativa Serviciului de Probațiune Vaslui a răspuns și Penitenciarul Vaslui, care a derulat ultima sesiune a programului, având ca invitați două persoane private de libertate care au relatat din experiența lor carcerală, în scopul conștientizării  de către membrii grupului  a pierderilor la care s-ar expune în cazul reiterării de noi infracțiuni.

Această activitate este una dintre cele stabilite în cadrul protocolului de colaborare interinstituțională, încheiat  pe 2 ani, în cursul anului 2018, între Serviciul de Probațiune Vaslui  și Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui.

În paralel, s-a derulat și programul de consiliere de grup ce vizează persoanele ce au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere, în cadrul căruia, alături de Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui  și Penitenciarul Vaslui, au răspuns invitației  și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, precum și Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor Accidentelor Rutiere.

În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Vaslui sunt 1300 persoane condamnate față de care s-a dispus o sancțiune neprivativă de libertate.

Articolul precedentAccident în apropiere de Bârlad, din cauza aluviunilor FOTO-VIDEO
Articolul următorElev de 14 ani, dus cu elicopterul SMURD la Iași după ce s-a curentat cu mufa de la un încărcător