Primăria Vaslui se află în postura de a suplimenta numărul secțiilor de votare, în cazul în care Guvernul va decide organizarea referendumului.

Astfel, numărul secțiilor de votare ar ajunge la 144, imposibil pentru municipalitate să găsească toate spațiile necesare pentru amenajare.

”Autorităților locale le revin niște sarcini foarte mari la alegeri. Avem 72 de secții. Sau 144. Așteptăm să vedem ce se decide cu referendumul. Eu am întrebat, dar nu am primit un răspuns. La referendumul domnului președinte Băsescu au fost secții separate pentru referendum. Dar imaginați-vă că nu voi avea nici măcar locații. Mă gândesc în primul rând la Școala 3, care este plină cu secțiile de acolo, cu cetățenii de la blocul 32 și din oraș, că asta e situația. Cu numărul de cetățeni și populația actuală, sunt situații care nu ne avantajează deloc. Dar mă rog, vom vedea. Dacă va trebui să mai facem 72 de secții, nu știu unde și nu știu cum”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, în cadrul unei conferințe de presă.

O altă problemă cu care se confruntă municipalitatea vasluiană este graba pe care o cere Autoritatea Electorală Permanentă, care pare să ignore că spațiile care vor căpăta destinația de secții de votare sunt în restul timpului școli.

Articolul precedentVoluntari ai DJST Vaslui au igienizat Pădurea Paiu
Articolul următorBurse pentru elevii cu dizabilități din județ