În zilele ce urmează, un val de aer polar va determina o scădere dramatică a temperaturilor pe teritoriul țării noastre. Teoretic, sezonul cald se încheie și apariția sezonului rece este caracterizat și de dispariția insectelor și dăunătorilor.
În pofida prognozelor meteo și perioadei calendaristice care prevestește o scădere a temperaturilor, Primăria Bârlad – respectiv prin CUP S.A., este pregătită de o nouă luptă cu țânțarii, muștele și căpușele.
Astfel că se vor efectua lucrări de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor, în nopțile de 18-19 septembrie și 20-21 septembrie, pe domeniul public al municipiului Bârlad, cu un efectiv de lucru de 5 muncitori, un atomizor și două autoutilitare cu pulverizatoare, după cum urmează:
Miercuri/Joi între orele 23:00 – 06:00
-Grădina Publică
-Spații verzi – blocuri zona Nord
-Spații verzi – zona case – cartiere Munteni, Podeni, Țuguiata
-Parcul V.I.Popa
-Scuaruri și aliniamente stradale zona Nord
Joi/Vineri între orele 23:00 – 06:00
-Lacul Prodana
-Zona protecție pârâu Valea Seacă și canalele aferente
-Spații verzi – zona case – cartier Deal + Eminescu
-Parcul M. Eminescu
-Scuaruri și aliniamente stradale zona SUD
În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 de ore.
Precauții: Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.
„Asociațiile de proprietari trebuie să plătească ca să se apropie atomizoarele, în zonele de case nu. Nu e discriminare??”
Lucrările de combatere a țânțarilor au fost demarate cu întârziere anul acesta, după ce opinia publică s-a plâns de invazia insectelor pe rețele de socializare sau chiar la sediul municipalității.
În pofida a câtorva asemenea acțiuni de dezinsecție și una aeriană, locuitorii spun că nu se observă mare lucru și că numărul țânțarilor e aproape la fel de mare. Asta din cauză că mașinile cu atomizoare merg doar pe străzi și insecticidele nu ajung acolo unde ar trebui, în copacii de lângă blocuri și la subsoluri.
Declarația primarului Dumitru Boroș, cum că asociațiile de proprietari trebuie să plătească suplimentar acțiunile de dezinsecție pentru fiecare scară de bloc sau subsol, a stârnit revoltă printre bârlădeni, deoarece aceștia consideră că nu trebuie să plătească insecticidul de două ori, fiind vorba la mijloc de bani publici, prin care s-au achiziționat soluțiile lichide.
„Adică de ce trebuie să plătesc încă o dată insecticidul, care e luat din bani publici, adică tot banii mei, ai noștri și să mai plătesc încă o dată să vină în scară la subsol? Domnul primar am înțeles că stă la casă, el plătește suplimentar când trece atomizorul pe stradă sau numai nouă, proștilor, ni se solicită bani în plus? Asociațiile de proprietari trebuie să plătească ca să se apropie atomizoarele, în zonele de case nu. Nu e discriminare??”, ne-a spus Florin G., locuitor din zona de Sud a orașului.