Două parcuri de joacă din Bârlad au fost reamenajate de administrația locală și încă unul nou a fost înființat în perimetrul Grădinii Publice. Ele au fost date în exploatare zilele trecute, spre bucuria celor mici.

Parcurile care au fost reabilitate și modernizate în această a doua etapă (după reamenajarea celor din asociațiile 7 și 22) sunt amplasate în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” și la nord de Școala gimnazială Episcop Iacov Antonovici”. În plus, în Grădina Publică, într-un luminiș natural, din partea de est a Stadionului Municipal, a fost amenajat și dotat cu mobiliere adecvat încă un parc de joacă nou.

„Lucrările de reabilitare și modernizare au presupus înlocuirea echipamentelor existente cu altele noi, cu respectarea standardelor de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă. Au fost montate și bănci și coșuri de gunoi noi, dar și echipamente de fitness pentru adulți, astfel încât amplasamentele de recreere să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă. În continuare, mulți cetățeni ne cer modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, așa că vom continua să investim în sănătatea și voioșia copiilor bârlădenilor. Așa cum am făcut când am decis amenajarea unui parc nou în Grădina Publică, întrucât cel existent, la intrarea principală, era supraaglomerat. Prin urmare, am identificat și alte zone în care pot fi înființate parcuri noi, dar vom merge în paralel și cu reabilitarea celor vechi”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Decizia reabilitării parcurilor actuale a fost luată în urma unei expertize tehnice, efectuată în 2018, cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din municipiul Bârlad. Aceasta a arătat că cele mai multe echipamentele de joacă din parcurile orașului prezintă uzură avansată la structura de rezistență iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor.

Parcurile reabilitate recent au echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți. Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local. Cele două parcuri refăcute și dotate cu echipamente noi, precum și amenajarea parcului nou din Grădina Publică au presupus un efort bugetar de circa 150.000 lei, cu TVA.

Articolul precedentUn hoț din Perieni a atacat o familie din Grivița cu cuțitul în mână și o cagulă pe față
Articolul următorMarea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind Brexit-ul