Astăzi, 14 ianuarie, la solicitarea DSVSA Vaslui, subprefectul Narcis Emil POIANĂ, a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor ( CLCB ) – judeţul Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane ( PPA) la mistreți – Fondul de Vânătoare nr. 37 Cârja, județul Vaslui.

„Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat prin buletin de analiză înregistrat la DSVSA Vaslui detecția anticorpilor anti-virus pestă porcină africană prin imunoperoxidaza (IPT) ), apariția unui nou caz de pestă porcină africană la un porc mistreț din Fondul de vânătoare nr. 37 din zona Cârja, unde au mai evoluat alte 7 cazuri pozitive”, a transmis Cancelaria Prefectului Vaslui.

În zonă au fost luate măsuri de supraveghere a zonei afectate şi instituirea de restricții privind mișcarea de suine din zonele afectate de boală. Sunt afectate următoarele fonduri de vânătoare: Fondurile de vânătoare 37 Cârja (AVS Mistrețul), 35 Fălciu (AJVPS), 36 Murgeni (AJVPS).

Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este: 0800.826.787, adresa de e-mail: [email protected], iar la D.S.V.S.A. Vaslui, unde este organizat serviciu de permanenţă numărul de telefon este 0235421121, fax 0235 421278, e-mail : [email protected] şi poate fi apelat de către cetăţeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Articolul precedentAutoturism Jaguar furat din Italia, în valoare de 200.000 de lei, depistat în Vama Albița!
Articolul următorTrei bătăuși dintr-o localitatea vasluiană au ajuns în arest după ce au băgat în spital doi bărbați