Mai multe echipaje de pompieri din Huși, Vaslui și serviciile voluntare pentru situații de urgență din Oltenești și Muntenii de Jos, au intervenit în această seară pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea Vinețești, din județul Vaslui.

„La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la vegetația uscată pe o suprafață foarte mare. Imediat, la fața locului a mai fost adusă în sprijin încă o autospecială. Au intervenit și serviciile voluntare pentru situații de urgență din comunele Oltenești și Muntenii de Jos. 
La această oră (n.r. 20:10), Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui are deplasate la fața locului patru autospeciale. Incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea ultimelor focare”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvînt al ISU Vaslui.

Chiar și după ce incendiul va fi lichidat, avându-se în vedere codul galben de vânt, comandantul acțiunii a hotărât ca peste noapte să rămână un echipaj de pompieri care să supravegheze zona. Suprafața afectată de incendiu este de ordinul zecilor de hectare, dar o suprafață exactă va putea fi calculată abia mâine, pe lumină.