În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad,  strada Pictor Adamiu, în cartierul Țuguieta. Exista posibilitatea ca în locuință să se afle o victimă, astfel că,  la fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

 
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și a trei camere de locuit, existând pericolul de propagare a incendiului la celelalte camere, la două anexe gospodărești și la trei case de locuit.
În interiorul locuinței a fost găsită o persoană de sex feminin, aflată în stare de inconștiență. Pompierii au acordat primul ajutor medical persoanei găsite, până la sosirea ambulanței SAJ și preluarea victimei de catre echipajul acesteia.  Victima, o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 81 ani, a fost resuscitată, aceasta nerăspunzând manevrelor efectuate. 
 Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ două ore și jumătate, incendiul a fost lichidat.
Au ars aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru uși,  trei ferestre, diverse piese de mobilier, electrocasnice și produse textile. 
Au fost salvate cele două anexe ale casei, precum și cele trei locuințe învecinate aflate în pericol (locuințele se aflau la o distanță mai micăde doi metri fațăde casa cuprinsă de flăcări).
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedent43 de mașini furate sau căutate de autorități au fost descoperite în 2020 pe frontiera de est a țării
Articolul următorCoronavirus 5 februarie: 73 decese şi peste 2.500 cazuri noi