ACTUALIZARE. La intervenție au participat trei echipaje și tot atâtea autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la o clădire din lemn, fostul sediu al unei societăți comerciale din localitate.

După circa două ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 100 mp acoperiș din tablă pe astereală din lemn, circa 50 mp pereți din lemn și 50 mp pardoseală din lemn.

S-au degradat circa 50 m pereți din lemn și aproximativ 50 mp pardoseală din lemn.
Au fost salvate construcțiile din apropiere. Valoarea bunurilor salvate este de aproape 300.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este lucrul cu focul deschis în spații închise.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină în această după-amiază, în zona Confecții, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o construcție din lemn. Flăcările amenințau să cuprindă și alte anexe.

Alarma a fost dată prin apel la 112, în jurul orei 17:15. Fumul degajat de incendiu a putut fi observat din mai multe zone ale orașului.

„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în localitate, în zona Confecții, la punctul numit Moara lui Ghimuș, pentru stingerea unui incendiu la o construcție din lemn. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două echipaje”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza declanșării incendiului va fi stabilită de pompierii militari în urma unei anchete la fața locului.