ACTUALIZARE. La intervenție au participat trei echipaje și tot atâtea autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la o clădire din lemn, fostul sediu al unei societăți comerciale din localitate.

După circa două ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 100 mp acoperiș din tablă pe astereală din lemn, circa 50 mp pereți din lemn și 50 mp pardoseală din lemn.

S-au degradat circa 50 m pereți din lemn și aproximativ 50 mp pardoseală din lemn.
Au fost salvate construcțiile din apropiere. Valoarea bunurilor salvate este de aproape 300.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este lucrul cu focul deschis în spații închise.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină în această după-amiază, în zona Confecții, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o construcție din lemn. Flăcările amenințau să cuprindă și alte anexe.

Alarma a fost dată prin apel la 112, în jurul orei 17:15. Fumul degajat de incendiu a putut fi observat din mai multe zone ale orașului.

„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în localitate, în zona Confecții, la punctul numit Moara lui Ghimuș, pentru stingerea unui incendiu la o construcție din lemn. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două echipaje”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza declanșării incendiului va fi stabilită de pompierii militari în urma unei anchete la fața locului.

Articolul precedentCanotoarele din Vaslui încă nu și-au îndeplinit visul, prezența la Jocurile Olimpice
Articolul următorPogonești: incendiu izbucnit într-o gospodărie din cauza unui scurtcircuit electric