Pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină în această seară la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc situat pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad.

Apartamentul la care se desfășoară intervenția pompierilor militari se află în blocul Z4, din zona Sterian Dumbravă. Victima – proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, a fost găsit inconștient și cu arsuri de gradul II pe mâini și în zona capului. El a fost transportat la UPU Bârlad din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” pentru îngrijiri medicale.

„Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță tip B2 (EPA) pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta mocnit, dar cu degajarea unei mari cantități de fum. În locuință, pompierii au găsit o persoană aflată în stare de inconștiență. Victima a fost evacuată și primește primele îngrijiri medicale. Echipajul de stingere actioneaza pentru lichidarea incendiului concomitent cercetând daca în apartament se mai află și alte persoane”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

În sprijinul echipajelor de intervenție ale pompierilor de la fața locului au mai fost deplasate încă două autospeciale: o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, din blocul de locuințe se autoevacuaseră 12 persoane. Echipajele de intervenție acționează pentru evacuarea celorlalte persoane, lichidarea incendiului și evacuarea fumului.

25 de persoane evacuate de pompieri

„Incendiul se manifestă la etajul șase al unui bloc din zona centrală a localității. Apartamentul în care a izbucnit incendiul este plin cu cărți. Incendiul a fost localizat, iar acum se acționează pentru lichidarea. În afara celor 12 persoane care s-au autoevacuat, pompierii bârlădeni au evacuat alte 25 de persoane. Au fost deschise mai multe trape de evacuare a fumului și gazelor toxice”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Vecinii bărbatului spun că nu e prima oară când se întâmplă ca ei să fie puși în pericol. I-au făcut diverse reclamații, au scos geamurile de pe casa scării tocmai ca să nu existe riscul de intoxicație cu fum din cauza incidentelor de acest fel.  Apartamentul respectiv nu este racordat la gaz metan iar bărbatul folosește o butelie pentru a se încălzi. Locatarii spun că din cauza băuturii acesta adoarme și uită flacăra deschisă.

„A fost adus un bărbat, în vârstă de 65 de ani, conștient, stabil hemodinamic- arsură grad I-II pe 13% din suprafata corporală: torace posterior, regiune cervicală și mâini bilateral. Urmează să fie investigat și ulterior se va stabili unde va ramane internat”, a declarat medic Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.

Articolul precedentAtenționare meteo COD GALBEN. Județul Vaslui intră sub avertizare de ninsori și vânt!
Articolul următorUn vasluian a fost amendat pentru că a sunat beat la 112. Judecătorul a anulat amenda după ce a constatat că bărbatul era bâlbâit!