Momentul semnării contractului

Astăzi, la sediul Primăriei Vaslui a fost semnat contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”.

Investiția face parte din program de apă și canal ”Fazarea proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui”.

Valoarea investiții este de peste 74 milioane de lei, bani care vin din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La nivelul municipiului Vaslui vor fi extinse și reabilitate peste 65 km rețea de alimentare cu apă și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri.

Lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Investiția va fi finalizată peste 20 de luni.

”Finalizarea proiectului va duce în final la așezarea serviciilor de apă și canal  în condiții normale, conform standardelor. A fost un drum lung și anevoios până aici, însă în ultima perioadă s-a demonstrat că se poate implementa și acest proeict. Multumesc SC Aquavas, ca beneficiar al proiectului, proiectantului și firmei de construcții din Timișoara, care vine la Vaslui să concretizeze acest contract. ~n final, cetățenii orașului vor fi beneficiarii investiției. Primăria Vaslui va fi alături de contructor și SC Aquavas în realizarea contractului”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.

La finalul lucrărilor, 96% din gospodăriile municipiului vor fi racordate la serviciile de apă  și canal.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a salutat începerea proiectului de apă și canal, adăugând că municipiul reședință de județ este un exemplu pozitiv în ceea ce privește implementarea de proiecte cu finanțare europeană : ”Acest poriect vine să rezolve multe necesități și am convingerea că va fi finalizat cu succes. Faptul că județul Vaslui are un operator județean arată că putem implementa astfel de investiții”.

Articolul precedentDupă gratii, după ce a furat un telefon
Articolul următorLiga surprizelor la Vaslui