Un bârlădean în vârstă de 33 de ani, care a fost condamnat la o peseapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, a fost depistat zilele trecute de polițiști și dus la penitenciarul Vaslui.

Bărbatul avea emis un mandat de executare de către Judecătoria Bârlad, pentru infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice, după ce în anul 2018, a fost oprit în trafic de polițiștii de la Biroul Rutier Bârlad. Aceștia, având suspiciunea că bărbatul a consumat băuturi alcoolice, au vrut să-l testeze cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Conform procedurilor, polițiștii l-au condus la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad pentru prelevare de mostre biologice, însă și aici conducătorul auto a refuzat.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal iar zilele trecute judecătorii bârlădeni l-au condamnat la închisoare cu executare.

De asemenea, polițiștii din Huși, au identificat un bărbat cu vârsta de 38 de ani care avea emis un mandat de executare pe numele său, pentru o infracțiune la regimul rutier comisă în 2017 și pentru care Judecătoria Huși l-a condamnat la 1 an de închisoare.

Ambii bărbați au fost conduși la Penitenciarul Vaslui în vederea executării pedepselor privative de libertate.