Caravana mobila ATI de la Spitalul „Marius Nasta” a luat foc, duminică seara.

Un generator extern de la Spitalul „Marius Nasta” ar fi luat foc, duminică seara. Incidentul a avut loc la unitatea mobilă de Terapie Intensivă, din exteriorul clădirii. 7 pacienți se aflau în unitatea mobilă. Din fericire, aceștia nu sunt în pericol.

„Este vorba despre TIR-ul de Terapie Intensivă. La sosirea echipajelor, nu era flacară, echipele sunt acolo. Vom afla care era cauza fumului. Probabil pacienții vor fi relocați”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

În interiorul unității mobile erau 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți.

La fața locului intervin 8 autospeciale de stingere și 8 SMURD.

În prezent, nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului.

Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se află, în acest moment, la fața locului, potrivit unui comunicat al Ministerului.

„Nu mai este pericol, a fost mai mult o sperietură. Pacienții sunt transferați în spital. Exista locuri suficiente”, a declarat ministrul Sanatatii, la un post TV. 

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară, a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent, suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat semnat dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Articolul precedentAlexandru A.: Atentat la siguranța națională
Articolul următorVlad Voiculescu infirmă existența unui incendiu la spitalul „Marius Nasta” – „Cineva s-a speriat, nimic mai mult”