Prezent ieri, în prima zi de școală, în localitatea Zorleni, la inaugurarea unui Centru After School, Dumitru Buzatu a intrat foarte bulversat în incinta clădirii pentru a ține un discurs și a motivat că starea sa emoțională se datorează „celor” de la Realitatea Tv, care l-au contactat telefonic pentru un punct de vedere referitor la situația școlilor cu wc-urile în curți.

O statistică publicată la începutul acestui an chiar de ministrul Educației la acea vreme, Liviu Pop, scotea în evidență județul Vaslui ca fiind pe un loc fruntaș la capitolul unităților de învățământ, 389 la număr, fără grupuri sanitare în incinta școlilor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Eduard Popică, declara cu o lună înainte de începerea anului școlar (n.r. – august a.c.) că dintr-un total de 699 de unități de învățământ din județ, doar 150 sunt dotate cu instalații interioare și apă potabilă.

Astfel că, Dumitru Buzatu – președintele PSD Vaslui și totodată președintele Consiliului Județean, a ținut să precizeze în fața celor prezenți că realitatea pe care o știe el diferă cu mult față de cea din teren, doar că nu a fost destul de explicit în cifre și s-a mulțumit doar să laude investiția la care se afla și domnia sa la inaugurare, Centrul After School din comuna Zorleni.

De menționat ar mai fi că în comuna Zorleni, primarul Paula Hultoană a candidat și a câștigat alegerile locale din partea PSD.

La inaugurarea de ieri a centrului de After School a fost prezent întreg fieful PSD: deputatul PSD Adrian Solomon, ministrul Justiției Ana Birchall, deputatul PSD Irinel Stativă, senatoarea PSD Gabriela Crețu, prefectul Eduard Popică, vicepreședintele CJ Vaslui Ciprian Trifan, și inspectorul general ISJ Gabriela Plăcintă.