Poliţiştii bârlădeni au reţinut un tânăr din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui individ în vârstă de 18 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt calificat.

„La data de 6 octombrie a.c., polițiștii bârlădeni au fost sesizați  prin plângere, de către un tânăr de 18 ani din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, persoane necunoscute, i-au sustras din locuinţă un telefon mobil, în valoare de 1500 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, un individ bănuit de comiterea furtului, în vârstă de 18 ani, a pătruns în cursul nopţii  de 05/06.10.2019, în curtea locuinţei persoanei vătămate, prin escaladarea gardului împrejmuitor,  după care, printr-o uşă lăsată descuiată, a pătruns în locuință şi, din camera în care dormea victima a sustras un telefon mobil”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Prejudiciul a fost recuperat integral fiind restituit persoanei vătămate.

Față de tânărul de 18 ani din municipiul Bârlad, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 8 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 zile.