În cursul dimineții de ieri, 10 octombrie, un bârlădean a fost depistat conducând un autoturism fără a avea permis de conducere și aflându-se într-o avansată stare de ebrietate. Totul s-a întâmplat pe o stradă din localitatea suceveană Vatra Dornei, în jurul orei 05:00.

Un martor care se deplasa în trafic a sunat la 112 și a spus oamenilor legii că un autovehicul circulă haotic din direcția de mers Iacobeni spre Vatra Dornei. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a identificat și a oprit pe strada Podu Verde din localitate, un autoturism marca Vw, condus de Adrian Toma – în vârstă de 36 de ani, din localitatea Bârlad.

În momentul opririi, șoferul prezenta halena alcoolică, astfel că polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest înregistrându-se o valoare de 1,04mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care l-au condus la spital pentru a i se preleva probe biologice.

De asemenea, oamenii legii au descoperit în urma verificărilor că Adrian Toma nu deține permis de conducere, iar autoturismul aparține unui bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Ostra, care se afla pe bancheta din partea dreaptă. Cei doi consumaseră băuturi alcoolice împreună, în autovehicul.

Toma Adrian s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de „conducere fără permis și conducerea unui vehicul în stare de ebrietate”, iar proprietarul este cercetat pentru infracțiunea de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.