Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Vaslui, Eduard Andrei Popica, și-a anunțat demisia în această dimineață în cadrul unei conferințe de presă. Anunțul vine la o zi după ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a părăsit Palatul Victoria.

Într-o ultimă conferință de presă, prefectul județului Vaslui a anunțat în această dimineață că își dă demisia de onoare. Anunțul vine după ce guvernul-demis Dăncilă a predat ștafeta noului guvern Orban, proaspăt investit de Parlamentul României.

În funcția de prefect al județului Vaslui, Eduard Popica a intervenit pentru reabilitarea drumului din Vama Albița, iar în această perioadă se află în procedura de deschidere un Punct de Recoltare a Sângelui la Vaslui.

Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local. Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale. Prefectul asigură conducerea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, asigură verificarea legalităţii actelor autorităţilor administraţiei publice locale şi poate ataca în faţa instanţei de contencios administrativ actele acestora pe care le consideră ilegale. Pentru îndeplinirea atribuţiilor şi prerogativelor care îi revin potrivit legii, prefectul este ajutat de unul sau doi subprefecţi.

Vom reveni cu amănunte.