Astăzi, în ședința de Guvern a fost adoptată hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Vaslui de către Eduard-Andrei Popica.

Prefectul Vasluiului și-a înaintat demisia din funcție încă de pe data de 5 noiembrie, însă ministrul Afacerilor Interne l-a rugat să rămână pe funcție până după primul tur al algerilor prezidențiale.

Este o demisie de onoare! Am înțeles sa fac acest lucru pentru ca Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului in ultimii doi ani și jumătate tocmai a fost demis.
Plec cu sentimentul datoriei împlinite!
In cei doi ani și cinci luni de mandat pot afirma cu responsabilitate ca am avut o conduita transparentă, iar Instituția Prefectului județul Vaslui a fost cea mai vizibila instituție din județ.
Am interacționat și am căutat in permanenta soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ in limitele legii.
Am reușit sa redau adevarata importantă celui mai mare punct de frontiera de la Est – Albița-reabilitand întreaga infrastructura rutieră, degradata de ani buni.
Am făcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spațiul este amenajat și ne aflam in faza de achiziție a aparaturii medicale. In perioada următoare va fi deschis și acest punct.
Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, obținând finantari pentru mai multe proiecte de infrastructura din județ.
La nivel de serviciu public de permise auto și Înmatriculări autovehicule am reușit sa reducem perioada de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere, proba traseu, de la aproape 5 luni la o luna.
De asemenea, am deschis un ghișeu unde sunt preluate toate cererile la liber.
Spun ca am gestionat bine orice situație de urgentă, fie ca a fost vorba de inundații sau cod roșu de ninsori, fie plan roșu de intervenție la accidente rutiere și incendii.
Am demonstrat ca tinerețea nu reprezintă un impediment in a manageria o instituție chiar și la cel mai înalt nivel”, a spus la acea vreme Eduard-Andrei Popica.

Până la numirea unui nou prefect, activitatea instituției va fi coordonată de subprefectul Mircea Gologan.

Cele mai mare șanse pentru preluarea funcției de prefecte le are liberalul Marius Arcăleanu, actual consilier local la Vaslui și fost candidat din partea PNL la funcția de primar al Vasluiului.