Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului Pecheanu Gelu, fost primar al comunei Drânceni.

Acesta este acuzat că în perioada 2013 – 2016, ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, înscrisuri care atestă împrejurări contrare adevărului cu privire la activităţile efectuate pe perioada proiectului “Pure Water – to the Benefit of Villagers” (apă pură în beneficiul sătenilor) de către managerul de proiect şi asistentul său (pontaje individuale, tabele de pontaj colectiv, centralizator salarii, state de plată a salariilor, declaraţii pe propria răspundere).

0 parte din aceste înscrisuri ar fi fost întocmite şi semnate de cele două persoane implicate în derularea proiectului dar şi de Ion Lemnaru, contabilul Primăriei Drânceni.

În realitate managerul de proiect şi asistentul său nu ar fi desfăşurat nicio activitate în cadrul proiectului, iar pontajele şi celelalte documente justificative prezentate în cadrul proiectului pentru aceste două persoane, nu ar corespunde realităţii.

Prin aceste demersuri Primăria comunei Drânceni a primit pe nedrept suma de 18.821 euro (fonduri nerambursabile), reprezentând valoarea cheltuielilor de personal aferente celor două persoane.

În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Contabilul primăriei Drânceni şi asistentul managerului de proiect au încheiat cu procurorii anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În schimb, fostul primar Pecheanu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, – fals intelectual, în formă continuată.