Eduard Ciocoiu, tânărul în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad, suspectat de polițiști că ar fi făcut uz de armă letală în noaptea de 29 noiembrie, a fost reținut. Oamenii legii spun că l-au prins pe raza localității Tecuci. La acțiune au participat polițiști din cadrul IPJ Galați.

„În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în seara de 3 decembrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, județul Galați, polițiștii  au depistat bărbatul în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care se sustrăgea cercetărilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reamintim că vineri seara, pe 29 noiembrie a.c., în intersecția din zona Confecții, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a sunat la 112 și a spus că mașina în care se afla a fost atacată și că din alt autoturism s-au tras trei focuri de armă. În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Ciocoiu.

Până la această oră, deși s-au efectuat percheziții domiciliare la adresa suspectului, nu a fost găsită arma letală cu care se presupune că a tras. Polițiștii i-au percheziționat și mașina personală, însă tot nu au găsit indicii care să ducă la găsirea vreunei arme de foc.

Eduard Ciocoiu este cercetat acum pentru infracțiunile de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. La această oră el este audiat și este reținut în baza unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Citește și: EXCLUSIV! Declarația tânărului acuzat de uz de armă letală: „Totul este o înscenare!”. VIDEO