În noaptea de marți spre miercuri, polițiștii de la Secția 2 Poliția Rurală Vaslui, au fost solicitați printr-un apel la numărul unic 112 să intervină pe raza comunei Oșești din județul Vaslui, deoarece un autoturism scăpat de sub control s-a oprit în gardul unei locuințe.

Ajunși la fața locului, agenții au găsit un autovehicul care a distrus un gard în urma impactului și un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a declarat că se afla la volan în momentul producerii accidentului. În urma testării acestuia cu etilotestul a reieșit o valoare de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au constatat în urma verificărilor că bărbatul aflat la volan nu deținea permis de conducere și că autoturismul aparține unui frate de-al acestuia, în vârstă de 22 de ani, din comuna Rafaila. Proprietarul, deși cunoștea aspectul că bărbatul în vârstă de 33 de ani nu deținea permis de conducere, i-a încredințat cheile mașinii.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, privind săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere” și „încredințarea cu știință a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumul public unei persoane care nu deține permis de conducere”,  fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1, articolul 336, alin. 1 și art. 335, alin. 3 toate din Codul Penal”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.