Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii Compartimentului Proximitate, s-au întâlnit săptămâna aceasta, cu elevii Școlii Ștefan cel Mare Vaslui și Gimnaziului Elena Cuza Vaslui.

Acolo, peste 100 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice, au primit recomandări despre prevenirea violenței în școli, comportamente antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant, precum și despre siguranța pe internet.

Totodată s-a discutat și despre ceea ce implică o infracțiune, despre răspunderea penală, tipurile de pedepse aplicabile minorilor și despre starea de recidivă.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și a combaterii victimizării minorilor în mai mute unități școlare din județul Vaslui.

În perioada 9 -15 decembrie, pe raza municipiului Bârlad se va desfășura „Săptămâna Prevenirii Tâlhăriilor”,  eveniment ce implică o serie de activități informativ-preventive, în special în spațiul public, pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Prin transmiterea de recomandări cu caracter preventiv, distribuirea de materiale preventiv-educative și organizarea de acțiuni cu grupurile țintă, se dorește atragerea atenției asupra măsurilor de siguranță pe care cetățenii trebuie să le ia în considerare pentru a se proteja și pentru a descuraja potențialii infractori.