Adrian Tomescu, în vârstă de 36 de ani, din Bârlad, a fost arestat vineri în județul Suceava după ce a provocat un accident pe o stradă din localitatea Gura Humorului. Polițiștii sosiți la locul accidentului au constatat că bârlădeanul nu poseda permis de conducere, iar proprietarul autoturismului se afla pe bancheta din partea dreaptă.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor că în ziua de 5 decembrie, în jurul orei 14:30, Adrian Tomescu se afla la volanul unui autoturism marca Vw și se deplasa pe bulevardul Bucovinei, pe direcția de mers Frasin către Suceava. În dreptul unei parcări, din cauza nerespectării distanței neregulamentare a lovit din spate un autovehicul marca Vw Tiguan, condus regulamentar de un tânăr de 19 ani. La rândul lui, autoturismul Vw Tiguan a fost proiectat în față, într-o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Oamenii legii l-au testat pe Adrian Tomescu cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au identificat şi pe proprietarul maşinii, un bărbat de 61 de ani, din Ostra, care era în dreapta „şoferului” fără permis. Acesta a recunoscut că au băut împreună, după care i-a încredinţat autovehiculul pentru a conduce.

Bărbatul care a avariat trei maşini şi a comis două infracţiuni la regimul rutier a ajuns în arestul poliţiei judeţene, joi seară, de la ora 21.00, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Pe 6 decembrie a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii de la Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu posedă permis de conducere”.