Din data de 18 decembrie, proprietarii de locuințe din municipiul Bârlad au obligația depunerii declarației de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare (gunoi menajer).

În acest sens, agenții încasatori vor merge din ușa în ușă, în intervalul 08:00 – 20:00, pentru a strânge aceste declarații și copiile aferente ale documentelor necesare. Administrația face apel către populație, ca fiecare proprietar să dețină câte o copie după actul de proprietate și câte una după cartea de identitate ori certificatul de naștere pentru fiecare membru de familie.

Autoritățile îi avertizează pe cei care nu vor să completeze declarația de impunere ori nu declară date reale că sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

De menționat ar fi că Asociațiile de Proprietari dețin toate aceste date, privind evidența numărului de locatari pentru fiecare unitate locativă.

În mediul online deja au apărut remarci despre faptul că respectivii agenți încasatori nu au legitimații sau despre comportamentul abuziv al acestora în momentul în care proprietarii nu au avut copiile la îndemână, fiind amenințați cu contravenții.