Un bărbat în vârstă de 26 de ani, cu dublă cetățenie, româno-moldoveană s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat în Vama Albița cu un permis de conducere fals. Tânărul se afla însă ca pasager într-un microbuz care intra în România.

Bărbatul de 26 de ani, se afla ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova care s-a prezentat în punctul de trecere Vama Albița în seara zilei de 9 ianuarie a.c. . În momentul în care lucrătorii au trecut la controlul asupra documentelor persoanelor din microbuz, au observat că în pașaportul bărbatului, între file, era un permis de conducere cu însemnele autorităților române, eliberat pe numele acestuia.

Deoarece existau elemente vizibile care duceau la suspiciunea unui fals, polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice în urma cărora s-a stabilit că documentul respectiv nu era autentic. Tânărul moldovean a recunoscut că a procurat permisul contra sumei de 50 de euro, de la un bărbat din R. Moldova, dar nu a putut să furnizeze datele acestuia.

În cauză, pe numele cetățeanului moldovean, a fost întocmit un dosar penal pentru fals în documente oficiale.