Noaptea trecută flăcările au fost la un pas să mistuie Grădinița din localitatea Pribești – comuna Codăești, din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător. Pompierii vasluieni au intervenit prompt și au lichidat incendiul, salvând clădirea unde în cursul acestei dimineți, cei mici trebuiau să meargă la întâlnirea cu educatoarele.

„Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale, dintre care două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la grădiniţa din localitatea Pribeşti. La intervenţie a participat şi echipajul care încadrează autospeciala de stingere cu apă din cadrul SVSU Vaslui. Au ars circa 10 metri pătraţi de planşeu şi astereală din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coşul de fum neprotejat faţă de materialele combustibile din apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În cursul zilei de luni, cei peste 20 de preşcolari de la Grădiniţa Pribeşti nu vor învăţa, ei urmând să îşi reia activitatea, începând de marţi, într-o sală care va fi amenajată în incinta şcolii.