Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, a ajuns în arest preventiv după ce a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa și s-a apropiat de soție, pe care a bătut-o cu un clește. Agresorul avea ordin de protecție emis pe numele său încă din luna noiembrie 2019.

Polițiștii au fost anunțați chiar de către fiica bărbatului, o tânără de 19 ani, că joi (23 ianuarie) acesta a pătruns în curtea locuinței și a lovit-o pe mama acesteia în vârstă de 51 de ani (soția gresorului) cu un clește. Victima a fost transportată la spital unde a primit îngrijiri medicale pentru vătămarea suferită.

Având în vedere faptul că bărbatul avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanţa de judecată, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de persoana vătămată şi locuinţa acesteia, acesta a încălcat cu bună ştiinţă ordinul de protecţie. Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie, toate săvârșire împotriva soției sale, în perioada octombrie – noiembrie 2019. Cauzele penale au fost reunite într-un singur dosar penal, cercetările fiind derulate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 24 ianuarie a.c.,  polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă  de 24 ore. În aceeași zi, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.