Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Vaslui, a fost plasat de procurori sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce în urmă cu două zile, s-a urcat la volanul unui autoturism deși nu poseda permis de conducere și a pornit la plimbare pe străzile din localitate.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, în jurul orei 01:30, când un echipaj de la Biroul Rutier care desfășura activități specifice de control al traficului, a încercat să oprească autoturismul condus de tânărul respectiv, însă acesta a accelerat și s-a îndepărtat de polițiști. Agenții au plecat imediat în urmărirea suspectului care, în zona Podurilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat. Imediat după impact, tânărul aflat la volan a coborât și a început să fugă spre un bloc aflat în imediata vecinătate, însă a fost ajuns din urmă de polițiști și imobilizat.

„Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând  o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule . Față de bărbatul de 25 de ani, din Vaslui, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.