Mădălin Pavel Hristea, un bărbat în vârstă de 28 de ani, dintr-o comună vasluiană de lângă orașul Negrești, condamnat la 10 ani de închisoare în Regatul Unit după ce a violat o femeie și apoi a amenințat-o cu moartea, este la un pas să fie expulzat în România. Autoritățile britanice solicită României ca violatorul să-și ispășescă pedeapsa în țara de origine.

Mădălin Pavel H. a violat, în octombrie 2015, o femeie de origine britanică în două rânduri. Înainte de asta, violatorul și-a urmărit victima zile la rând și a filmat-o în timp ce aceasta desfășura activități casnice, fără că femeia să-și dea seama. Faptele s-au petrecut în orașul Chester.

 

Pe 29 octombrie 2015, Mădălin Pavel Hristea a intrat peste victimă, a violat-o și a supus-o la perversiuni sexuale, apoi a amenințat-o că dacă va anunța poliția o va omorî. Violatorul din județul Vaslui a revenit însă și a doua zi, pe 30 octombrie 2015, la locuința victimei și a violat-o din nou. De data aceasta femeia a anunțat poliția care l-a identificat și prins pe făptuitor. Faptele s-au petrecut în orașul Chester.

La patru luni de la comiterea faptelor, Mădălin Pavel H. a fost condamnat de Chester Crown Court la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și voaiorism (fapte cuprinse de Legea britanică din 2003, privitoare la viața sexuală). De asemenea, Mădălin Pavel H. a primit și doi pentru infracțiunea de amenințare.

Autoritățile din Regat vor însă ca vasluianul de 28 de ani să fie trimis în țara de origine, pentru a-și ispăși restul de pedeapsă, pe cheltuiala statului român. În acest sens, autoritățile britanice au făcut o solicitare către cele românești și au invocat articolul163 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, considerând că sunt îndeplinite condițiile de recunoaștere și executare în România și de transferare a persoanei condamnate în vederea continuării executării pedepsei. 

După patru termene, judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis că Mădălin Pavel H. poate fi transferat într-un penitenciar din România unde își va executa restul de pedeapsă.

Conform autorităților engleze, Mădălin Pavel Hristea a dat o declarație prin care a menționat că nu-și dă acordul pentru transferul într-o închisoare din România. Fapt de care nu se va ține cont pentru că pe numele său există un ordin de expulzare.