Polițiștii vasluieni fac cercetări după ce un bărbat din localitatea Toporăști și-a găsit câinele spânzurat în curte și cu urechile tăiate. Omul arată cu degetul spre un individ din sat și spune că acesta are o plăcere macabră în a omorî patrupedele.

Proprietarul animalului ucis a apelat la o asociație de salvare a câinilor, după ce – spune tot el, a apelat la poliție însă nu a primit decât replica că „face atâta tam-tam pentru niște javre”. Reprezentanții asociației s-au deplasat la fața locului, în localitatea Toporăști, comuna Pungești, pentru a prelua cadavrul câinelui ucis pentru a-l duce la DSV Bârlad în vederea necropsiei. Ulterior vor depune o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, după cum au declarat membrii asociației.

Polițistul din comuna Pungești este cercetat acum de către superiorii săi și dacă comportamentul acestuia se confirmă, riscă sancțiuni administrative. De asemenea, oamenii legii fac cercetări pentru a stabili situația de fapt, ulterior urmând a se stabili încadrarea faptelor, iar presupusul agresor riscă pedeapsa cu închisoarea pentru rele tratamente aplicate animalelor și acte de cruzime.