Bătrânii jefuiți de agresori tineri sau prădați de indivizi care pătrund la etajele superioare ale clădirilor, prin metoda escaladării, ajutându-se de țevile de gaz metan sau de gratiile amplasate la ferestrele locuințelor de la parter, sunt doar o parte din cazurile care în ultimul timp s-au petrecut pe raza municipiului Bârlad. Zilele trecute, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a fost deposedat în scara blocului de telefonul mobil și suma de 30 de lei. Agresorul, un minor de doar 16 ani.

Tânărul infractor, Alex Costel Paiu, a acționat în seara zilei de marți, 4 februarie, în zona Stadion din municipiul Bârlad când și-a ales drept victimă un bărbat în vârstă de 70 de ani, care era la cumpărături. Acesta l-a urmărit îndeaproape, până pe strada Vasile Pârvan, iar în scara blocului unde locuiește victima a atacat. Minorul l-a imobilizat pe bătrân și i-a luat din buzunar suma de 30 de lei și telefonul mobil al acestuia, după care a fugit.

„În cursul zilei de 05 februarie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior acesta fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.