Prefectul Mircea Gologan a convocat ieri, 10 februarie, la solicitarea DSVSA Vaslui, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB), care a aprobat Programul de măsuri în confirmare pentru combaterea Pestei Porcine Africane ( PPA) la mistreți – Fondul de Vânătoare nr. 40 Popeni din județul Vaslui.

Pe data de 7 februarie, Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, a confirmat printr-un buletin de analiză rezultatul pozitiv în ceea ce privește detecția anticorpilor anti-virus pestă porcină africană la un porc mistreț din Fondul de vânătoare nr. 40 din zona Popeni.

Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituţia Prefectului, face un apel către Direcția Silvică, A.J.V.P.S. și Asociațiile de vânători, către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.