Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit, în cadrul unei acţiuni, 152 pachete de ţigări şi 57 litri de băuturi alcoolice, care urmau să ajungă pe piaţa neagră din Franţa. Toate bunurile au fost descoperite într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care efectua curse ocazionale spre Franța.

 

Miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră vasluieni au oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii de frontieră Drânceni, un autocar înmatriculat în R. Moldova, cursă ocazională pe ruta R.Moldova-Franţa, condus de cetățean moldovean în vârstă de 26 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanelor, șoferul autocarului a declarat că deţine câteva pachete de ţigări şi sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huşi, pentru un control amănunţit.

În urma verificărilor polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje şi în colete, ascunse şi nedeclarate, 3.040 ţigarete (152 pachete de ţigări) de diferite mărci şi 57 litri de băuturi alcoolice, pentru care şoferul nu deținea documente de proveniență.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 3.856, lei a fost confiscată.

În cauză se efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.