Primarul comunei Șuletea din județul Vaslui, a primit zilele trecute o scrisoare de la o elevă care îl ruga să-i împrumute un telefon mobil pentru a putea să participela cursurile online, sau chiar să-i cumpere unul în rate, cu rugămintea ca ea să-l achite, lunar, din alocația sa. Primarul nu a rămas indiferent și a făcut apel în mediul online pentru a ajuta eleva să nu rămână în urmă cu lecțiile.

Robert Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea, a postat scrisoarea fetiței pe contul său de socializare făcând apel la cei care pot s-o ajute, menționând faptul că eleva mai are alți șapte frați, care folosesc același dispozitiv mobil al mamei, cu rândul.

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. (…) Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris fetița primarului Robert Ciprian Tamaș.

Primarul Robert Ciprian Tamaș a promis că va face posibilul ca eleva care a trimis scrisoarea, plus alți elevi ai școlii care se găsesc în aceeași situație, să intre în posesia unui dispozitiv cu care să poată interacționa la orele online.

„Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre. Pur şi simplu mi-au dat lacrimile. Am vorbit dimineaţă cu directorul şcolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie. Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online. Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat”, a scris primarul Tamaș pe contul său de Facebook.Imagine